Доступність посилання

ТОП новини

Туск: вирок Сенцову і Кольченку – символ цинізму політики Росії


Голова Європейської ради Дональд Туск
Голова Європейської ради Дональд Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск називає вирок українському кінорежисеру Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченку символом цинізму, який домінує у політиці Росії. Про він заявив у четвер, 27 серпня, на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком після зустрічі у Брюсселі.

За словами Туска, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, а також український штурман Надія Савченко і решта українців, що перебувають за ґратами в Росії, утримуються там незаконно.

«Поки Олег Сенцов та інші залишаються у в’язниці, всі чесні і порядні люди не залишаться байдужими до їхньої долі», – зазначив Дональд Туск.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Активістові Олександрові Кольченку російський суд дав 10 років позбавлення волі. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

У ЄС засудили вирок Сенцову і Кольченку. Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні заявила, що «російські суди не мають компетенції вершити правосуддя щодо дій, вчинених за межами міжнародно визнаної території Росії».

У ЄС розцінюють цю справу як порушення міжнародного права і елементарних стандартів правосуддя, закликають негайно звільнити Сенцова і Кольченка і гарантувати їм безпечне повернення в Україну.

У США вирок Сенцову і Кольченку називають помилкою правосуддя.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

XS
SM
MD
LG