Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Моґеріні обговорили умови посилення санкцій проти Москви


Президент України Петро Порошенко і представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні (архівне фото)
Президент України Петро Порошенко і представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко поінформував представника ЄС із закордонних справ Федеріку Моґеріні, що бойовики на Донбасі свідомо порушують мінські домовленості. Про це, як повідомляє Адміністрація українського президента, йшлося на зустрічі Порошенка та Моґеріні, яка відбулася у четвер, 27 серпня, у Брюсселі.

Порошенко наголосив, що лише широка міжнародна підтримка у протидії агресії Росії на Донбасі сприятиме якнайшвидшому політичному вирішенню конфлікту. Співрозмовники наголосили на необхідності виконання Росією мінських домовленостей і обговорили умови продовження та посилення санкцій щодо Москви.

За інформацією Адміністрації президента України, Петро Порошенко та Федеріка Моґеріні обговорили також підготовку до проведення неформального засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі 4-5 вересня, на якому серед іншого обговорюватимуться питання допомоги Україні.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння.

Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG