Доступність посилання

ТОП новини

Влада: через обстріли на Луганщині поранені 1 цивільний і 1 військовий


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 27 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 27 серпня 2015 року

Один цивільний і один військовий поранені через обстріл бойовиками населених пунктів у Луганській області, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За повідомленням, під час мінометного обстрілу опорного пункту в Щастя був поранений командир мінометної батареї 92-ї окремої механізованої бригади.

Крім того, бойовики з артилерії обстріляли Оріхове Попаснянського району, у результаті чого в декількох будинках розбите скло, а осколками скла був травмований пенсіонер.

Обох потерпілих доправили в лікарню.

«Терористи продовжують гатити по Луганщині із важкої артилерії. На цей раз обстріляли село Оріхове, яке вже давно не обстрілювали. Нові домовленості щодо припинення обстрілів до початку навчального року виглядають просто смішними, оскільки у селі розташована школа, до якої ходить немало дітей», – відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Луганські сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що українські військові порушили режим припинення вогню 11 разів за минулу добу, використовуючи при цьому заборонені мінськими домовленостями озброєння. Про поранених чи жертви у повідомленні не йдеться.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG