Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: 1 вересня відбудеться відеоконференція контактної групи


Відеоконференція тристоронньої контактної групи, спільного центру координації й контролю і представників «ДНР» і «ЛНР» відбудеться 1 вересня, повідомила речниця представника України в тристоронній контактній групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарія Оліфер.

«На даний час планується, що під час цього спілкування представник ОБСЄ в тристоронньої групі Мартін Сайдік і представник України Леонід Кучма будуть перебувати в Києві, представник Росії Азамат Кульмухаметов – у Москві», – написала Оліфер у Facebook.

За її словами, головним завданням учасників тристоронньої контактної групи є «в режимі реального часу проконтролювати, чи дійсно виконуються взаємні зобов’язання про повне припинення вогню».

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG