Доступність посилання

ТОП новини

Кримчан попереджають про зростання цін з 1 вересня


У приватних закладах Сімферополя з’явилися таблички, що попереджають про зростання цін з 1 вересня. Зокрема, одне з таких оголошень кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» виявив у Сімферополі в закладі, де продають випічку.

«Увага! У зв’язку зі зростанням цін на сировину ми, на жаль, змушені підняти ціни на нашу продукцію з 1 вересня 2015 року», – йдеться в оголошенні.

Продавці пояснюють, що через зростання курсу іноземних валют зросла вартість сировини, тому вони також змушені піднімати ціни. На даний час коржик у вказаному закладі коштує 40 рублів. З 1 вересня очікується зростання цін на 10-20%, кажуть продавці.

Співробітники низки магазинів і супермаркетів Сімферополя в неофіційних бесідах зізнаються, що з 1 вересня ціни на всі товари підвищаться в середньому на 10-15%.

Раніше повідомлялося про стрибок цін на сільгосппродукцію у Криму. Згідно з даними російського уряду Криму, ціни з 3 по 27 липня 2015 року в Криму зросли на м’ясо курей бройлерів – на 6% і на м’ясо свинини – на 11%.

Крім продуктів, у Криму регулярно піднімають тарифи на проїзд і комунальні послуги.

XS
SM
MD
LG