Доступність посилання

ТОП новини

У нових перестрілках у Кашмірі знову загинули цивільні


У підконтрольному Пакистанові селі Кунданпур біля Сіалкота після обстрілу з індійського боку, 28 серпня 2015 року
У підконтрольному Пакистанові селі Кунданпур біля Сіалкота після обстрілу з індійського боку, 28 серпня 2015 року

Унаслідок нових перестрілок, що сталися біля лінії розмежування між територіями, підконтрольними Пакистанові й Індії у спірному регіоні Кашмір, знову загинули цивільні з обох боків.

Загалом, за повідомленнями, 9 людей загинули і 62 були поранені. З них, як заявила армія Пакистану, 6 цивільних загинули і 46 були поранені, серед них 22 жінки, з пакистанського боку біля міста Сіалкот після обстрілів із індійської частини Кашміру.

Обидві сторони, як звично, звинуватили одна одну в «неспровокованому відкритті вогню й обстрілах».

Унаслідок таких обстрілів, що стаються час від часу, цивільні мешканці гинули вже багато разів.

Останніми днями становище на лінії розмежування сторін кашмірського конфлікту загострилося після того, як була скасована робоча зустріч представників сторін, що планувалася було на початок тижня, через розбіжності щодо її порядку денного.

І Індія, й Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав, і провели через це між собою вже дві війни. Останні 10 років на розмежувальній «лінії контролю» в Кашмірі триває перемир’я; сторони звинувачують одна одну в його порушеннях час від часу. Фактично Індія і Пакистан контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще близько 20 відсотків перебрав собі Китай.

XS
SM
MD
LG