Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко заявив, що їй перестали передавати пошту в російському СІЗО


Один із адвокатів утримуваної в Росії українки Надії Савченко заявив, що їй перестали передавати пошту до слідчого ізолятора в Новочеркаську Ростовської області, де вона нині перебуває.

«Прошу друзів писати скаргу начальству», – написав у твітері адвокат Марк Фейгін.

Він також навів дані начальника СІЗО, на ім’я якого варто писати такі скарги.

Російська Федеральна служба виконання покарань іще не коментувала цього повідомлення.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону. Сторона обвинувачення стверджує, ніби Савченко вела корегування вогню українських військових під час обстрілу, а потім сама пішла в Росію.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент обстрілу й загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Нині Надія Савченко чекає на суд, що має відбутися в російському місті Донецьку Ростовської області. Її адвокати очікують суворого вироку, всупереч усім доказам її невинуватості.

При цьому вони припускають можливість, що по тому Надію Савченко можуть фактично обміняти на російських військовослужбовців, капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова, затриманих в Україні під час бою проти українських військ, після того, як їм теж винесе вироки український суд.

Нині росіяни чекають на цей суд, підозрювані за звинуваченнями в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України та інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG