Доступність посилання

ТОП новини

Запорізькі військові відзначили отримання бойових прапорів парадом


Запорізькі військові відзначили отримання бойових прапорів парадом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

У Запоріжжі на майдані Героїв революції відбулися урочисті заходи з нагоди отримання 55-ю окремою артбригадою та військовими частинами 3033 і 3029 Національної гвардії України від президента України бойових прапорів.

У заході взяли участь представники обласної влади, громадських та волонтерських організацій.

Завершилися урочистості парадом бійців нагороджених військових частин.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих минулого року в Іловайську минулого року українських військовослужбовців.

«Три військові частини отримали з рук президента України, верховного головнокомандувача України бойові знамена з президентською відзнакою – стрічкою «За мужність і відвагу». Це є символом мужності, хоробрості, відважності наших воїнів, які на протязі півтора року виконують свої службові обов’язки на сході України, захищаючи територіальну цілісність нашої країни. Це є пам’ять наших воїнів, які віддали своє життя. Запорізький гарнізон втратив 88 наших бійців. Це і Мелітопольський гарнізон. Це військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також 14 бійців добровольчих батальйонів. Усього Запоріжжя втратило 102 людини», – сказав заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвінов.

24 серпня в Києві відбувся військовий марш, присвячений 24-й річниці Незалежності України. У ньому взяли участь понад дві тисячі військових та силовиків. Командирам підрозділів, які відзначилися, обороняючи Україну від російської агресії, президент Петро Порошенко вручив бойові прапори.

XS
SM
MD
LG