Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики здійснювали поодинокі провокації, але дотримувались режиму тиші – прес-центр


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 29 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 29 серпня 2015 року

Сьогодні, 29 серпня з опівночі і до 18 години, незаконні збройні формування в цілому дотримувалися режиму припинення вогню. Поодинокі збройні провокації, що були зафіксовані вздовж лінії розмежування, мали провокативний і хаотичний характер. Про це повідомили у прес-центрі АТО.

Так, за інформацією прес-центру, близько 1 ночі, зі стрілецької зброї противник обстріляв позиції у районі селищ Щастя, шахти Бутовка, двічі в Опитному. Крім того, майже о другій дня, бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів по підрозділах АТО в селищі Луганське, що на Артемівському напрямку, та по селищу Широкине, що поблизу Маріуполя. А о 14.44 знову ж таки по Луганському ворог бив з гранатометів.

«Водночас, не зважаючи на обстріли, підрозділи цивільно-військового співробітництва з липня відновили лінії електропередач у Мар’їнці і Красногорівці. А у селищах Успенівка і знову ж таки у Мар’їнці та Красногорівці тривають роботи з будівництва водогону», − йдеться у повідомленні.

29 серпня речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник повідомив, що за минулу добу двоє українських військових загинули, троє отримали поранення.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG