Доступність посилання

ТОП новини

Україна заборонила завозити з Росії кондитерські вироби фірми «Конті-Рус»


Служба безпеки України повідомляє про заборону на імпорт із Росії кондитерських виробів закритого акціонерного товариства «Конті-Рус». Відповідне рішення ухвалило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за поданням СБУ.

«Підставою для застосування санкції стала раніше ініційована СБУ перевірка, за результатами якої державне підприємство «Всеукраїнський державний центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» встановив, що кондитерські вироби ЗАТ «Конті-Рус» імпортуються з Росії з порушенням вимог статей 20 та 40 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів». Цими статтями забороняється імпорт до України харчових продуктів, які є небезпечними, непридатними до споживання, неправильно маркованими або такими, що не відповідають технічним регламентам або санітарним заходам», – йдеться в повідомленні СБУ.

У відомстві зазначили, що продукцію «Конті-Рус» імпортують із Росії на адресу фірми «Конті», зареєстрованої у Костянтинівці Донецької області.

Ані українська фірма «Конті», ані російська «Конті-Рус» заборону поки не коментували.

«Конті» – один із найбільших українських виробників кондитерської продукції, його пов’язують із колишнім народним депутатом і урядовцем періоду Віктора Януковича Борисом Колесниковим. У мирний час фабрики цієї фірми працювали у Донецьку, Горлівці (обидва населені пункти зараз – під контролем бойовиків угруповання «ДНР»), Костянтинівці й російському Курську.

XS
SM
MD
LG