Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: НЗФ практично дотримувалися перемир’я – лише 3 порушення


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі станом іще на ранок 30 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі станом іще на ранок 30 серпня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що протягом дня в зоні АТО незаконні збройні формування практично дотримувалися режиму припинення вогню.

З 6-ї ранку і до 18-ї години вздовж усієї лінії розмежування було тільки три випадки порушення перемир’я, всі на артемівському напрямку, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

Двічі, майже о пів на третю дня та близько 17-ї години, незаконні збройні формування «хаотично зі стрілецької зброї вели вогонь» по опорному пункту сил АТО в районі селища Лозове, сказав він. А о 16.25 поблизу цього ж населеного пункту бойовики били з гранатомета по українських підрозділах.

Крім того, повідомив речник, також на артемівському напрямку, на тимчасово не підконтрольній українським військам території, бойовики декілька разів відкривали вогонь між своїми позиціями.

За даними Стельмаха, о 13.09 українські спостерігачі зафіксували роботу ворожого кулемета великого калібру неподалік села Логвинова в напрямку села Калинівка – ці села розташовані між окупованим Дебальцевом і вільним Світлодарськом у Донецькій області. А близько 3-ї дня зі стрілецької зброї невідомі відкрили вогонь у селі Новоолександрівка, сказав речник, вочевидь маючи на увазі Новоолександрівку Попаснянського району Луганської області – це село на окупованій території лежить на околиці вільного міста Попасної.

Відео: Військове телебачення України

Так само відносно спокійно було і попередніх вечора й ночі – за той час, як повідомляли у прес-центрі штабу АТО, нарахували 19 порушень ворогом режиму припинення вогню.

У штабі АТО тоді заявили вранці, що поки не можуть пояснити, з чим пов’язане зменшення кількості обстрілів із боку противника.

Сепаратисти ввечері не подавали своїх оцінок становища на фронті. Уранці донецькі сепаратисти заявляли про 15 порушень режиму припинення вогню з боку українських силовиків за всю попередню добу, луганські – про 6 порушень за той самий час.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG