Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС вирішили скликати позачергове міністерське засідання через кризу з мігрантами


Люксембург, який нині головує в Європейському союзі, вирішив скликати на 14 вересня позачергове засідання Ради ЄС у складі міністрів внутрішніх справ і юстиції, щоб обговорити кризу з мігрантами.

Як заявив міністр у справах імміграції і надання притулку Люксембургу Жан Ассельборн, який скликав засідання, становище з міграцією поза межами і в межах Євросоюзу останнім часом набуло безпрецедентних масштабів.

Головними темами зустрічі будуть розробка політики повернення тих утікачів, що не отримають статусу біженця, міжнародна співпраця у подоланні кризи і заходи з метою відвернути незаконне переправлення людей через кордони.

Оголошення про зустріч пролунало через кілька годин по тому, як міністри внутрішніх справ Німеччини, Франції і Великобританії закликали керівництво Євросоюзу вжити дієвих заходів для вирішення проблем, пов’язаних зі збільшенням кількості нелегальних мігрантів на території ЄС.

Останнім часом Європа зіткнулася з небувалим загостренням кризи з біженцями, переважно з країн Близького Сходу й Африки, які втікають від воєн удома. У Євросоюзі заявляють, що необхідно прийняти тих, хто дійсно потребує притулку, але при цьому треба відсіяти охочих перебратися до Європи з суто економічних міркувань.

XS
SM
MD
LG