Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина відповіла на французьку критику щодо ставлення до мігрантів


Угорщина відкинула критику міністра закордонних справ Франції Лорана Фаб’юса щодо ставлення Будапешта до тисяч мігрантів, які прямують до країн Євросоюзу.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто сказав 30 серпня, що замість «шокуючих і необґрунтованих суджень слід зосередитися на пошуку спільних рішень для Європи».

Такою була відповідь угорського міністра на висловлювання очільника зовнішньої політики Франції про те, що зведений уздовж кордону Угорщини та Сербії бар’єр є неповагою до «спільних цінностей Європи».

Угорщина опинилася під вогнем критики через спроби зупинитимігрантів і біженців із Сирії, Афганістану та Північної Африки за рахунок 175-кілометрової загорожі з колючого дроту, поруч із якоюневдовзі з’явиться паркан заввишки чотири метри.

Також поліція Угорщини розміщує мігрантів у таборах і не дозволяє їм сісти до поїздів, що прямують до Австрії чи Німеччини.

Обмін заявами між Францією та Угорщиною відбувається водночас із оприлюдненням заяви німецького, французького та британського міністрів внутрішніх справ, які закликалиЄвросоюз до «конкретних кроків» для вирішення міграційної кризи.

Тим часом, в Угорщині минулими вихідними повідомили про арешт п’ятого підозрюваного в причетності до масової загибелі людей у покинутій вантажівці.

«Слідчі затримали п’ятого підозрюваного в причетності до справи про знайдену в Австрії вантажівку. Цей чоловік був затриманий у Будапешті в суботу ввечері. Йому висунуті такі ж звинувачення, як і чотирьом іншим підозрюваним у справі», – розповіла речниця поліції Угорщини Вікторія Чісер-Ковач.

Минулого тижня в Австрії виявили покинуту вантажівку, в якій виявили тіла 71 загиблого мігранта.

XS
SM
MD
LG