Доступність посилання

ТОП новини

МВС: порядок у центрі Києва охороняють 3,5 тисячі правоохоронців


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Київська міліція повідомляє, що порядок у центрі Києва, де відбуваються протести, 31 серпня охороняють понад 3,5 тисячі правоохоронців.

«Сьогодні на території столиці відбудеться одразу кілька заходів за участю великої кількості громадян. Найбільш масові – в урядовому кварталі. Для безпеки учасників акції й місцевих мешканців, а також для підтримання правопорядку буде задіяно більше 3,5 тисяч працівників міліції та Національної гвардії України», – йдеться в повідомленні.

У МВС закликали організаторів акцій і їх учасників «поводитися цивілізовано, діяти згідно з законами, ставитися один до одного толерантно, не порушувати громадський порядок і сприяти працівникам міліції у виконанні їх функцій по охороні правопорядку».

Кілька політичних сил проводять під Верховною Радою України акції протесту проти внесення до Конституції змін щодо децентралізації влади.

Активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

У протесті беруть участь активісти Радикальної партії Олега Ляшка на чолі зі своїм лідером. Також присутні представники партії «УКРОП».

31 серпня на 11:00 заплановане пленарне засідання Верховної Ради України. Сьогодні вранці депутати з фракції Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну Верховної Ради, виступаючи проти внесення змін до Конституції.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман ще 20 серпня повідомив, що позачергове засідання парламенту з метою розглянути законопроект щодо децентралізації відбудеться 31 серпня.

Остаточно закон про зміни до Конституції щодо децентралізації депутати планують ухвалити на наступній сесії Верховної Ради, яка розпочнеться 1 вересня.

XS
SM
MD
LG