Доступність посилання

ТОП новини

Активісти перекрили рух біля будівлі парламенту – міліція


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Учасники акцій протестів, що виступають проти внесення змін до Конституції України щодо децентралізації, перекрили дорожній рух біля будівлі Верховної Ради в Києві, повідомляє Головне управління Міністерства внутрішніх справ України у столиці.

«Активісти виставили автомобілі на проїжджій частині дороги в урядовому кварталі столиці, тому рух автомобілів обмежений на вулиці Грушевського від Верховної Ради України до Будинку офіцерів», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в МВС, учасників акції попередили про відповідальність за блокування транспортних комунікацій і вживають заходів щодо відновлення руху.

Тим часом, позачергове засідання Верховної Ради України, яке мало початися об 11:00, ще не розпочалося. На засіданні мають розглянути внесення до Конституції змін щодо децентралізації влади.

Сьогодні вранці депутати з фракції Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну Верховної Ради, виступаючи проти внесення таких змін до Конституції.

А під парламентом проти таких змін протестують активісти кількох політичних сил.

Активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

У протесті беруть участь активісти Радикальної партії Олега Ляшка на чолі зі своїм лідером. Також присутні представники партії «УКРОП».

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман ще 20 серпня повідомив, що позачергове засідання парламенту з метою розглянути законопроект щодо децентралізації відбудеться 31 серпня.

Остаточно закон про зміни до Конституції щодо децентралізації депутати планують ухвалити на наступній сесії Верховної Ради, яка розпочнеться 1 вересня.

XS
SM
MD
LG