Доступність посилання

ТОП новини

Печерська РДА закликає не їздити центром Києва


Сутички під Верховною Радою України, 31 серпня 2015 року
Сутички під Верховною Радою України, 31 серпня 2015 року

Печерська районна держадміністрація Києва закликає жителів і гостей міста утриматися від поїздок центром столиці.

«Печерська райдержадміністрація попереджає про небезпеку в районі біля Верховної Ради України у зв’язку з проведенням масових заходів. Водіям, прохання утриматися від поїздок у центр міста Києва, а саме по вулицях: Грушевського, Шовковична, Банкова, Інститутська і прилеглих вулицях і провулках», – йдеться в повідомленні.

Під стінами парламенту України в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

За повідомленням МВС України, поранені близько 100 правоохоронців, 10 – перебувають у тяжкому стані.

За словами народного депутата, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, у правоохоронців кинули бойову гранату.

Раніше сьогодні Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. За попереднє схвалення відповідного законопроекту проголосували 265 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради, президію якої заблокували депутати, зокрема представники фракції Радикальної партії і депутати від ВО «Свобода».

У мітингу під стінами парламенту брали участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори. Як раніше наголошував президент України Петро Порошенко, жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

XS
SM
MD
LG