Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців біля Ради, затримали


Сутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Сутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Глава МВС Арсен Аваков повідомляє про затримання 30 учасників сутичок біля Верховної Ради, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

«Затримано вже близько 30 осіб. Будуть ще. Той, хто кидав гранату, затриманий – у нього вилучені гранати, в тому числі граната максимального ураження ф1», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За даними міністра, внаслідок сутичок поранені близько 90 людей.

Аваков заявив, що затриманий є «свободівцем» з батальйону «Січ».

За словами народного депутата, члена колегії Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, у правоохоронців кинули бойову гранату.

Раніше сьогодні Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. За попереднє схвалення відповідного законопроекту проголосували 265 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради, президію якої заблокували депутати, зокрема представники фракції Радикальної партії і депутати від ВО «Свобода».

У мітингу під стінами парламенту брали участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Як раніше наголошував президент України Петро Порошенко, жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

Вибухи під стінами Ради. Мітингувальники кидали в правоохоронців шашки та гранати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00

XS
SM
MD
LG