Доступність посилання

ТОП новини

Мусій заявляє про вихід зі складу фракції «Блок Петра Порошенка»


Олег Мусій
Олег Мусій

Народний депутат Олег Мусій заявляє про вихід зі складу парламентської фракції «Блок Петра Порошенка».

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, Мусій проголосував проти попереднього затвердження президентського законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

«Я зробив висновки із сьогоднішньої новоутвореної «ширки», яка об`єднала «Народний Фронт» із «Блоком Петра Порошенка» і, на жаль, з усіма колишніми «регіоналами». У знак протесту подав у секретаріат на ім`я голови ВРУ Володимира Гройсмана заяву про вихід із «Блоку Петра Порошенка»», – пояснив своє рішення депутат, слова якого цитує прес-служба «Народного контролю».

Політик бере участь у діяльності партії «Народний контроль».

Сьогодні Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації попри протести біля парламенту та блокування президії Ради. За попереднє схвалення відповідного законопроекту проголосували 265 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

З «Блоку Петра Порошенка» за законопроект проголосували 115 народних депутатів, «Народний фронт» – 69, «Опозиційний блок» – 38, об’єднання «Самопоміч» – 5, депутатська група «Відродження» – 11, а також 13 позафракційних депутатів.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради.

Раніше в Адміністрації президента очікували, що депутати ухвалять документ до місцевих виборів 25 жовтня. Проте останнім часом лунають заяви про те, що остаточне ухвалення 300 голосами народних депутатів відбудеться вже після проведення місцевих виборів.

Законопроект передбачає, що джерелом влади повинні стати місцеві громади, які самі будуть збирати податки і розподіляти бюджети. Обласні та районні адміністрації ліквідують, держава ж буде представлена на місцях інститутом префектів.

Президент України Петро Порошенко наголошував, що жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

XS
SM
MD
LG