Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк офіційно відкриває «Сі Бриз-2015»


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 1 вересня перебуває з робочою поїздкою в Одесі, повідомляє «Урядовий портал».

Голова уряду візьме участь в офіційному відкритті багатонаціональних морських військових навчань «Сі Бриз-2015» та відвідає фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» та есмінець США USS Donald Cook, який братиме участь у навчаннях.

Разом із прем’єр-міністром навчання відкриватиме посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

З 31 серпня до 12 вересня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря відбуваються українсько-американські військово-морські навчання із запрошенням представників флотів інших країн «Сі Бриз-2015».

Експерти вказують, що нинішні багатонаціональні навчання включають берегову, морську та авіаційну частини. Як розповів Радіо Свобода капітан першого рангу, речник ВМС України Олег Чубук, у 2014 році навчання були проведені тільки в морі.

Морська фаза навчань буде зосереджена на перехопленні незаконного перетину кордону, полюванні на підводні човни, відпрацюванні захисту від нападу малих швидкісних катерів.

Сухопутна частина буде відпрацьована поблизу Очакова, на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області, а також на трьох військових аеродромах півдня України.

XS
SM
MD
LG