Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони просить фінансування на суму понад 86 мільярдів гривень у 2016 році


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство оборони України підготувало і направило для включення у проект держбюджету на 2016 рік бюджетний запит на загальну суму 86 мільярдів 952 мільйони гривень.

За повідомленням прес-служби відомства, з цієї суми 46,5 мільярда гривень передбачається отримати для фінансування Збройних сил України в межах граничного обсягу видатків, 790 мільйонів – за рахунок доходів і видатків спеціального фонду і 39,6 мільярда гривень – в результаті додаткового бюджетного запиту.

У міністерстві наголошують, що урахування цього додаткового бюджетного запиту забезпечить підвищення рівня боєготовності військових частин і підрозділів Збройних сил України, а також достатнє фінансування заходів державних цільових оборонних програм розвитку озброєння та військової техніки і будівництва житла.

У 2014 році армійський бюджет складав близько 15 мільярдів.

У травні міністерство оборони зверталось до Кабінету міністрів із проханням додатково виділити 7,7 мільярда гривень цього року «у зв’язку зі зростанням чисельності особового складу Збройних сил України». У липні Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до державного бюджету на 2015 рік щодо збільшення видатків на потреби оборони та безпеки у сумі понад 5 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG