Доступність посилання

ТОП новини

За останню добу ніхто з військових не загинув і не поранений – штаб АТО


За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі жоден з українських військових не постраждав і не загинув, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Одразу ж – добра новина: вчора внаслідок бойових дій жодного українського військовослужбовця не було вбито чи поранено. Ворожих обстрілів з важкого озброєння, а також мінометів, танків та бронетехніки також не було», – сказав він.

За словами Мотузяника, єдиною «гарячою точкою» на Луганщині було село Кримське, де було два обстріли з боку бойовиків.

На донецькому напрямку найбільш неспокійно вчора було в районі Донецького аеропорту, де бойові дії тривали з 16 до 23 години, сказав речник.

«Поблизу Авдіївки і Опитного ворог до 10 разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Також 4 ворожих провокації сталося в Мар’їнці. У Пісках та Красногорівці та виїзді з Донецька в бік Маріуполя вчора було тихо», – додав Мотузяник.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину територій Донецької і Луганської областей, раніше сьогодні заявили, що українські силовики дотримують режиму припинення вогню з півночі 1 вересня. Про це йдеться в повідомленнях на сайтах сепаратистів.

Зі свого боку, речниця колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником України у тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер повідомила у Facebook, що на відеоконференції групи всі сторони підтвердили відсутність обстрілів 1 вересня.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня у зв’язку з початком нового навчального року.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG