Доступність посилання

ТОП новини

Події в Києві в певному сенсі засвідчують рішучість влади реалізувати мінські угоди – Туск


Дональд Туск
Дональд Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск заявляє, що стурбований насильством у Києві 31 серпня. Водночас, за його словами, це «у певному сенсі засвідчує тверду рішучість українського уряду і парламенту, націлену на виконання своїх зобов’язань й реалізацію мінських домовленостей навіть у такому дуже чутливому питані, як надання особливого статусу окремим частинам української території».

«Це свідчить про те, що Україна задля миру готова заплатити високу ціну», – заявив Туск після зустрічі у Брюсселі з президентом Хорватії Коліндою Грабар-Кітарович.

Голова Євроради наголосив, що всі сторони мають зробити все можливе для реалізації мінських домовленостей, термін імплементації яких наближається «швидкими темпами».

«Ми швидкими темпами наближаємося до кінцевого терміну повної імплементації мінських угод. Вкрай важливо, аби кожна зі сторін доклала всіх зусиль для забезпечення гарантій того, що цей термін дотримується», – заявив Туск.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю парламенту, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. Один боєць Нацгвардії 31 серпня внаслідок отриманих поранень загинув. 1 вересня ще двоє бійців Нацгвардії померли від отриманих травм.

За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

XS
SM
MD
LG