Доступність посилання

ТОП новини

Затриманий під час сутичок під Радою Гуменюк написав рапорт на звільнення – командир «Січі»


Ігор Гуменюк хотів звільнитися – командир батальйону «Січ»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Ігор Гуменюк хотів звільнитися – командир батальйону «Січ»

Учасник протестів біля стін Верховної Ради Ігор Гуменюк, якого підозрюють у киданні гранати у бік правоохоронців, 29 серпня написав рапорт про звільнення з батальйону МВС «Січ», заявив командир батальйону Олег Писаренко.

За його словами, боєць аргументував це тим, що хоче перейти до «Карпатської Січі», що входить до Збройних сил України.

Крім того, командир запевнив, що не знає, звідки у Гуменюка з’явилась граната. «Це трофей якийсь, або у Києві йому хтось дав. Я іншого шляху не бачу. Або трофей якось провів з собою, яким чином, не знаю», – заявив командир батальйону, додавши, що перед виїздом з зони АТО бійців перевіряють.

У батальйоні запевняють, що Ігор Гуменюк був порядним і дисциплінованим бійцем, і не підтримують застосування зброї у мирному місті. Крім того, командир батальйону не підтвердив припущення, що боєць був членом партії «Свобода».

Радіо Свобода зафіксувало на відео людину, яка кидає гранату в силовиків під ВР
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

За його словами, Гуменюк служив у зоні АТО майже сім місяців і навіть не хотів йти на ротацію в цей період.

Як заявив Писаренко, затриманий ще один боєць «Січі» за підозрою у співучасті у злочині. Хто саме – Олег Писаренко говорити відмовився.

31 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці у Facebook, що той, хто кидав гранату у правоохоронців, затриманий. За його словами, це – член партії «Свобода», боєць батальйону «Січ», який перебуває у відпустці.

У «Свободі» заявили, що Гуменюк не належить до їхньої партії. Як заявив позафракційний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, із затриманого «вибивали» свідчення, що він «свободівець».

XS
SM
MD
LG