Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує прирівняти загиблих біля Ради 31 серпня до учасників АТО


Сутички біля Ради, 31 серпня 2015 року
Сутички біля Ради, 31 серпня 2015 року

Президент України Петро Порошенко пропонує прирівняти загиблих унаслідок сутичок біля Верховної Ради 31 серпня до учасників АТО.

«У сотні разів страшніше, коли українські герої віддають своє життя, захищаючи мир і спокій від провокацій та «забавок» тих чи інших політичних діячів, які задля того, щоб отримати декілька мандатів у райраді, ставлять під загрозу життя та здоров’я українських громадян», – сказав Порошенко, слова якого цитує прес-служба.

Президент повідомив, що сьогодні спрямує листа до урядуз проханням прирівняти усіх загиблих у статусі до учасників АТО та забезпечити родини загиблих усіма грошовими виплатами, які передбачені загиблим героям у зоні проведення антитерористичної операції.

Також Порошенко наполягає на невідкладному виконанні усіх страхових зобов’язань перед постраждалими бійцями Нацгвардії у зв’язку з пораненими на рівні з учасниками АТО.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

31 серпня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв постраждалим внаслідок сутичок біля Ради матеріальну допомогу.

XS
SM
MD
LG