Доступність посилання

ТОП новини

Путін: санкції Заходу стимулювали зближення з Китаєм


Президент Росії Володимир Путін (архівне фото)
Президент Росії Володимир Путін (архівне фото)

Президент Росії Володимир Путін перед дводенним візитом до Пекіна заявив, що запроваджені Заходом санкції стимулювати активізацію співпраці російських підприємств із Китаєм.

Про це Путін заявив 1 вересня в інтерв’ю двом інформагенціям – російській ТАСС та китайській «Сіньхуа», відповідаючи на запитання про можливе продовження санкцій Євросоюзу ще на півроку.

З 2010 року Китай був провідним торговельним партнером Росії. У 2014 році, попри несприятливі тенденції у світовій економіці, нам вдалося зберегти нашу товарообіг, який сягнув понад 88 мільярдів доларів», – відзначив російський лідер.

Путін розповів про деякі деталі майже 30 двосторонніх документів і ділових угод, які будуть підписані під час візиту 2-3 вересня. Він назвав розвиток високошвидкісного залізничного сполучення одним із найперспективніших напрямків співпраці з Китаєм.

Путін зазначив, що обидві країни працюють над запровадженням двосторонньої торгівлі у власній валюті, а не в доларах США.

Дотепер ціна біржових товарів у світі (приміром, нафти) позначається зазвичай у доларах США. Це практика, яка зміцнює статус долара як основної резервної валюти у світі. Китай і Росія заявили, що прагнуть змінити таку практику в майбутньому.

XS
SM
MD
LG