Доступність посилання

ТОП новини

Україна переживає парламентську кризу – Томенко


Депутат Верховної Ради Микола Томенко ©Shutterstock
Депутат Верховної Ради Микола Томенко ©Shutterstock

Верховна Рада України 2 вересня не ухвалить жодного закону, твердить депутат від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Микола Томенко. На його думку, це свідчить про парламентську кризу.

«Ні вчора, ні сьогодні Верховна Рада не працювала і не працюватиме. Сьогодні це не той порядок денний, який передбачався. Тут немає жодного закону і це означає, що керівництво парламенту і лідери фракцій поки що з одного боку не зацікавлені в політичний дискусії всередині парламенту», – сказав перед початком засідання Микола Томенко.

Депутати Верховної Ради 2 вересня планують розглянути законопроект про ратифікацію угоди між Україною і Японією, повідомляє парламентський кореспондент Радіо Свобода. Крім того, Верховна Рада розгляне проект закону про приєднання до Протоколу поправок до Конвенції про Міжнародну гідрографічну організацію, а також ряд міжурядових договорів з Сенегалом в правовій сфері.

31 серпня парламент проголосував у першому читанні за конституційні зміни щодо децентралізації. Після цього фракція «Самопоміч», яка входить допровладної коаліції, виключила зі свого складу п’ятьох депутатів, що проголосували за це рішення. 1 вересня про вихід із коаліції оголосила фракція Радикальної партії Олега Ляшка.

XS
SM
MD
LG