Доступність посилання

ТОП новини

Рада ратифікувала договори з Сенегалом


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України ратифікувала угоди з Сенегалом про видачу правопорушників, про правову допомогу в цивільних і кримінальних справах і про передачу засуджених осіб.

Згідно з пояснювальними записками до законопроектів про ратифікацію угод, метою їх є створення правових підстав для співпраці органів державної влади країн з питань видачі осіб, що ухиляються від кримінальної відповідальності, передачі засуджених осіб на територію держави їх громадянства, а також створення правових підстав для співпраці компетентних органів обох держав у запобіганні злочинів, розслідуванні кримінальних справ і конфіскації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Перед цим Верховна Рада також ратифікувала угоду з Японією про кредит на модернізацію Бортницької станції очищення стічних вод.

Сьогоднішнє засідання парламенту тривало менше двох годин, спікер закрив засідання близько 12:00.

31 серпня парламент проголосував у першому читанні за конституційні зміни щодо децентралізації. Після цього фракція «Самопоміч», яка входить до провладної коаліції, виключила зі свого складу п’ятьох депутатів, що проголосували за це рішення. 1 вересня про вихід із коаліції оголосила фракція Радикальної партії Олега Ляшка.

XS
SM
MD
LG