Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вперше на офіційному рівні відзначали день закінчення Другої світової війни


«Ми так раділи, що вціліли», – ветерани Другої світової у день 70-річчя закінчення війни
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

У Дніпропетровську вперше на офіційному рівні відзначали день закінчення Другої світової війни. Урочиста церемонія, присвячена 70-ій річниці тих подій, відбулась біля Монументу вічної слави.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, квіти пам’яті й шани поклали ветерани Другої світової війни, голови районів, обласної та міської ветеранських організацій, представники влади, керівники силових структур, активісти громадських організацій і релігійних громад.

За словами ветеранів, учасників бойових дій на Далекосхідному фронті, на урочистості 2 вересня вони прийшли з суперечливими почуттями: як зазначали колишні військові, звичнішим святом для них є 9 травня.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих у війні, ветерани отримали подяки. Після цього пролунав Гімн України у виконанні військового оркестру.

Після капітуляції Німеччини 9 травня 1945 року Друга світова війна ще продовжувалася майже чотири місяці. Акт капітуляції Японії 2 вересня 1945 році в Тихому океані на борту лінкора «Міссурі» підписав українець – 40-річний генерал із села Косинівка, що на Уманщині, Кузьма Дерев’янко.

XS
SM
MD
LG