Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на луганському напрямку загострилася – штаб АТО


У штабі АТО заявляють про загострення ситуації на луганському напрямку.

«Близько 7 ранку, під час оперативних завдань по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування, у засідку бойовиків потрапила наша мобільна група у складі волонтерів, працівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України та військовослужбовців-десантників. Це сталося неподалік Лобачевого, що між Слов’яносербськом і Щастям. На шляху слідування групи були закладені міни, також працював снайпер окупантів. Як наслідок загинув волонтер та співробітник Державної фіскальної служби, 4 бійців отримали пораненя. До місця бойового зіткнення оперативно прибуло підкріплення зі складу військовослужбовців сил АТО. Після відбиття нападу противник відступив за Сіверський Донець», – повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах у середу ввечері.

«О 10.35 по наших позиціях у Кримському, а майже о 2 дня по Щастю найманці вели вогонь зі стрілецької зброї. А о 12.05 по українському опорному пункту в Новотошківському, бив ворожий 120-міліметровий міномет. Поблизу Донецька, близько 1 дня, бандформування зі стрілецької зброї і гранатометів обстрілювали позиції сил АТО, що на південь від Авдіївки.», – додав Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Раніше сьогодні голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив, що у Луганській області розстріляли зведену мобільну групу, двоє людей загинули, четверо поранені.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про зменшення кількості обстрілів з боку Збройних сил України.

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, також повідомляють про затишшя. Ситуацію з розстрілом мобільної групи вони називають «переділом контрабанди».

У понеділок, 2 вересня, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ заявив, що спостерігачі не можуть підтвердити повне припинення вогню 1 вересня на Донбасі.

На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони конфлікту на Донбасі повністю дотримуються режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG