Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почався суд над активісткою за звинуваченням у сепаратизмі


Дар’я Полюдова
Дар’я Полюдова

Суд у російському Краснодарі 3 вересня почав розглядати справу кубанської активістки Дар’ї Полюдової. 26-річній жінці висунули звинувачення в закликах до екстремістської діяльності і до сепаратизму за публікації в соціальній мережі «ВКонтакте».

Полюдова стала першою людиною в Росії, якій висунули звинувачення у закликах до сепаратизму після того, як у травні 2014 року вступив в силу закон, що припускає кримінальну відповідальність за такі дії.

Звинувачення Полюдовій висунули в серпні минулого року. Після заклику провести марш «За федералізацію Кубані» у відповідь на заклики Росії до федералізації України Полюдову заарештували на 14 діб за дрібне хуліганство. Однак після закінчення цього терміну активістку не відпустили із СІЗО, повідомивши їй про кримінальну справу.

Жінку відправили у слідчий ізолятор, але в лютому 2015 року змінили їй запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Аналогічні звинувачення могли загрожувати ще одному організатору цього жартівливого «маршу» Петру Любченкову, проте він виїхав в Україну і уникнув суду, хоча його прізвище внесли в російський список «екстремістів і терористів».

XS
SM
MD
LG