Доступність посилання

ТОП новини

Суд почав розглядати позов львів’янина до Авакова через мову


Святослав Літинський, Львів, 3 серпня 2015 року
Святослав Літинський, Львів, 3 серпня 2015 року

У Львівському окружному адміністративному суді розпочалося слухання справи львівського активіста, освітянина Святослава Літинського, який позивається до міністра внутрішніх справ України Арсена Аваковим.

Літинський вимагає від МВС надати йому переклади офіційних коментарів міністра українською мовою. Громадський активіст спершу надіслав запит у МВС із проханням надати йому оприлюднену міністром на офіційному інтернет-каналі МВС у червні й липні інформацію державною мовою. Позивач вказав, про які саме відеозаписи йдеться.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС не задовольнив його прохання і він подав позов у суду.

«Мені повідомили, що не розуміють, що я прошу, що на канал МВС в Youtube, подають інші люди, не працівники МВС, а це не правда. Всі офіційні коментарі Аваков, я так вважаю, має говорити українською мовою», – каже Святослав Літинський.

Відповідач МВС від коментарів відмовився, але просив позов не задовольняти.

Це не перший судовий позов львів’янина проти Міністерства внутрішніх справ. Минулого року восени він через суд домігся видачі нового паспорта громадянина України без другої сторінки, що дублюється російською мовою. А раніше чоловік змусив через суд два підприємства у Львові видавати людям касові чеки українською мовою.

Наразі суд у розгляді позову Літинського проти міністра Авакова оголосив перерву.

XS
SM
MD
LG