Доступність посилання

ТОП новини

Туск: ЄС потрібний справедливий розподіл 100 тисяч біженців


Дональд Туск (п) і Віктор Орбан
Дональд Туск (п) і Віктор Орбан

Європейському союзу необхідно розробити план зі справедливого розподілу між країнами-членами 100 тисяч біженців, заявив голова Європейської ради Дональд Туск.

«Я закликаю всіх лідерів ЄС подвоїти зусилля, коли йдеться про солідарність із державами-членами, які стикаються з безпрецедентною хвилею мігрантів. Приймати більше біженців є не єдиним, але важливим жестом справжньої солідарності», – сказав Туск після зустрічі з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Прем’єр-міністр Угорщини раніше заявив, що люди в Європі «переповнені страхом» у зв’язку з безпрецедентним напливом мігрантів. Він також назвав міграційну кризу проблемою Німеччини, а не європейською.

Орбан прибув до Брюсселя в той час, коли на вокзалі в Будапешті накопичилися близько двох тисяч біженців, які проникли з Близького Сходу й Афганістану.

Євросоюз намагається впоратися з безпрецедентним потоком мігрантів. Лише протягом минулого місяця 50 тисяч мігрантів, переважно з Сирії, Іраку й Афганістану, прибули до Угорщини, яка є членом ЄС. Більшість із них потім їдуть до інших країн Євросоюзу.

За оцінками фахівців, Європа вперше з часів Другої світової війни і балканської війни 1990-х років зіштовхнулася з масовим напливом мігрантів.

XS
SM
MD
LG