Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовослужбовець, поранених немає, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація на сході України залишається достатньо стабільною, вчора зафіксували 5 епізодів порушення режиму тиші з боку сепаратистів, важке озброєння при цьому не застосовувалося

Речник АТО повідомив, що на Луганщині біля села Кримське на Бахмутській трасі протягом півгодини бойовики вели вогонь з гранатомета.

На донецькому напрямку, за словами Лисенка, бойові дії зафіксовані лише біля Донецького аеропорту.

«На захід і південь від Авдіївки бойовики тричі відкривали вогонь по українських позиціях зі стрілецької зброї і гранатометів. Поблизу Опитного ворог здійснив кілька пострілів зі 82-міліметрового міномета», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про вісім обстрілів з боку Збройних сил України минулої доби, а бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, кажуть, що за минулу добу українські військові здійснили один обстріл.

26 серпня у Мінську відбулися зустрічі Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп. Як повідомив представник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік, переговорники на зустрічі у Мінську висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню.

Останнім часом сторони конфлікту на Донбасі повідомляють про зменшення випадків порушення режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG