Доступність посилання

ТОП новини

Через напад на мобільну групу на Луганщині призначили розслідування – Муженко


Віктор Муженко, архівне фото
Віктор Муженко, архівне фото

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко підтвердив, що за фактом нападу на мобільну робочу групу, що стався в середу, 2 вересня, на Луганщині, призначене розслідування.

Перевірку здійснюють представники Служби безпеки України та Військової служби правопорядку у Збройних силах України, написав він у фейсбуці.

«Я доручив усіляко сприяти розслідуванню, щоб дізнатись правду та встановити винних осіб. Особи, винні в цій трагедії, мають нести кримінальну відповідальність», – заявив генерал-полковник.

Раніше у п’ятницю, 4 вересня, про початок розслідування СБУ і ВСП ЗС повідомив Радіо Свобода речник Генштабу Владислав Селезньов.

Зведена мобільна група, яку розстріляли на підконтрольній владі України частині Луганської області неподалік лінії контакту, мала на меті перепиняти незаконні перевезення товарів між вільними й окупованими територіями. За офіційною наразі версією, на групу з волонтерів, військових і працівників Державної фіскальної служби та Служби безпеки України напала диверсійно-розвідувальна група противника. Але і деякі волонтери, і голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, вважають, що напад могли здійснити українські ж військові, які наживаються на таких нелегальних перевезеннях.

XS
SM
MD
LG