Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні резерви України зросли за серпень майже на чверть – Нацбанк


Національний банк України повідомив у п’ятницю, що, за попередніми даними, міжнародні резерви України на 1 вересня становили 12 мільярдів 617 мільйонів доларів США в еквіваленті; при цьому в серпні відбулося зростання обсягу міжнародних резервів на 2 мільярди 241 мільйон доларів США, тобто майже на 22 відсотки від попередньої суми.

Як кажуть в НБУ, цьому сприяло, насамперед, надходження від МВФ чергового траншу кредиту за програмою EFF у сумі 1 мільярда 649,7 мільйона доларів США. Також збільшення резервів відбулося завдяки надходженню на користь уряду 508,1 мільйона доларів США від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Європейської комісії. Крім того, надходження від операції swap та конвертації китайських юанів становили 403,3 мільйона доларів США, мовиться в повідомленні.

Також у серпні Національний банк продовжував купувати іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку. Чиста купівля валюти регулятором становила 9,2 мільйона доларів США.

Як наголосили в Нацбанку, таке зростання міжнародних резервів відбулося, незважаючи на необхідність здійснення значних платежів на погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. На це було спрямовано 249,2 мільйона доларів США.

Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку України, запевнили в банку.

Після того, як минулого, 2014 року міжнародні резерви Нацбанку значно скоротилися, протягом цього року триває їхнє поступове зростання.

XS
SM
MD
LG