Доступність посилання

ТОП новини

Вже тиждень виконуються Мінські домовленості про припинення вогню − Порошенко


Президент України Петро Порошенко заявляє, що на Донбасі вже тиждень виконуються Мінські домовленості щодо припинення вогню. Про це він заявив сьогодні, виступаючи під час відвідування Національної академії прокуратури України.

«Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Перший тиждень, коли нарешті почали працювати Мінські домовленості», – заявив Порошенко.

У той же час він зазначив, що є загиблі і поранені, зокрема, на розтяжках і у ДТП. «Але у бойових зіткненнях, від обстрілів, сьогодні не гинуть», − стверджує Порошенко.

«Цей тиждень – тверда надія на те, що зусилля України, зусилля моєї команди, мої зусилля – забезпечити мир, дадуть нам можливість будувати нову, ефективну державу, яку ми з вами будемо славити», – наголосив президент.

Водночас, як повідомляє прес-центр АТО, бойовики упродовж минулої доби 19 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, зокрема і з 120-міліметрового міномета.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібру понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG