Доступність посилання

ТОП новини

На фестивалі переселенців у Львові – кримськотатарські фолк і кераміка


Фестиваль переселенців у Львові: кримськотатарський фолк і кераміка (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Фестиваль переселенців у Львові: кримськотатарський фолк і кераміка (відео)

У Львові триває перший в Україні фестиваль переселенців і львів'ян. Послухати виконавців із Криму і спробувати себе у гончарстві прийшли і мешканці міста і його гості, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

4 вересня на площі в центрі Львова кримськотатарський кераміст Рустем Скибін провів майстер-клас із гончарного мистецтва, а на музичній сцені фестивалю виступив «Джандо» – спільний проект акордеоніста Шевкета Зморки і перкусиста Орхана Агабейлі, а також виконавиця кримськотатарського фолку Ельвіра Сарихаліл разом із джазовим колективом Acoustic Quartet.

Організатори зазначають, що основна мета фестивалю – об'єднати місцевих жителів і переселенців.

«Культура і традиції народу – це обличчя, це самосвідомість. І в рамках такого заходу знайомство з давніми традиціями кримськотатарського народу – це той крок, який дозволив би нам краще пізнати один одного. Культура, як українська, так і кримськотатарська, має глибоке коріння», – сказав у коментарі для Крим.Реалії кераміст Рустем Скибин.

«Фестиваль переселенців і львів'ян» – це своєрідне зведення культурних мостів і майданчик для діалогу, перший в Україні фестиваль, який має на меті об'єднати місцевих жителів і переселенців. Організаторами виступили кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові», громадська ініціатива «КримSOS» за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Фестиваль перебігає в рамках Конгресу культури Східного партнерства у Львові.

XS
SM
MD
LG