Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Британії: Росія має припинити озброювати бойовиків і вивести свої війська з Донбасу


Міністр у європейських справах МЗС Великої Британії Девід Лідінгтон
Міністр у європейських справах МЗС Великої Британії Девід Лідінгтон

Росія має припинити озброювати бойовиків і вивести свої війська зі сходу України. Про це наголошується в заяві міністра у європейських справах МЗС Великої Британії Девіда Лідінгтона з нагоди першої річниці підписання мінського протоколу, інформує офіційний сайт уряду Великої Британії.

«Упродовж минулого року ми спостерігали неодноразові порушення припинення вогню і перешкоджання роботі місії спостерігачів ОБСЄ», − констатував британський міністр.

Процес відведення важкого озброєння, який був погоджений, має відбуватися, і спостерігачі ОБСЄ повинні мати повний і безпечний доступ для здійснення своєї вирішальної ролі, зазначив Лідінгтон.

«Росія повинна припинити надання зброї та спорядження сепаратистським силам і вивести свої сили зі сходу України», − наголошує британський урядовець.

Лідінгтон заявив: «Мінські угоди є не просто припиненням вогню. Вони сконструйовані для того, щоб дозволити Україні знову отримати контроль над своєю територією і над кордоном. Вони вказують шлях до політичного врегулювання нинішньої кризи».

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібру понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG