Доступність посилання

ТОП новини

Надзвичайні заходи для біженців – тимчасові – канцлер Австрії


Федеральний канцлер Австрії Вернер Файман заявляє, що його країна планує поступово відмовлятися від надзвичайних заходів для притулку біженців, що дозволяють тисячам мігрантів безперешкодно перетинати територію Австрії з Угорщини і рухатися далі до Німеччини.

Напередодні Файман заявив, що австрійський уряд в питаннях міграції повинен запроваджувати поступові кроки «від надзвичайних заходів до законних і відповідних людських норм».

Заява канцлера Австрії з’явилися після того, як тисячі мігрантів з Сирії, Афганістані та Іраку продовжили прибувати до Німеччини та Австрії, здебільшого через Угорщину, де вони були «заблоковані», протягом кількох днів.

Німеччина погодилася прийняти всіх шукачів притулку, що перебували на території Угорщини, в себе, пішовши на виняток із норм Європейського союзу, що вимагають реєструвати шукачів притулку в першій же країні ЄС, до якої вони прибувають. Так само на цей виняток погодилася й Австрія, яка пропустила мігрантів із Угорщини до Німеччини через свою територію.

Влада ФРН повідомила в неділю, що оцінює число мігрантів, які прибули до країни цього дня, приблизно в 10 тисяч осіб після того, як у суботу їх прибуло 11 тисяч. В суботу повідомлялось, що близько 6,5 тисяч біженців прибули до Австрії після того, як уряд Угорщини надав для них велику кількість автобусів.

XS
SM
MD
LG