Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: друга граната 31 серпня мала потрапити у вікно Ради


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що перша граната, кинута 31 серпня під стінами Верховної Ради, мала призначатися для бійців Нацгвардії, а другу гранату вони планували кинути у вікно будівлі парламенту.

«Перша граната мала вразити нацгвардійців і викликати вогонь у відповідь. Друга граната призначалася для вікна Верховної Ради. Це спеціальна граната, не РГД-5 яка вибухає через 5 секунд, це РГО, яка вибухає одразу після контакту з будь-якою поверхнею, в тому числі зі склом Верховної Ради, яка була обліплена депутатами і журналістами. 700 фрагментів, які мали вилетіти звідти – уявіть кількість жертв», – заявив президент під час розширеного засідання уряду. Глава держави не уточнив джерела цієї інформації.

Петро Порошено назвав «правомірними і своєчасними» дії правоохоронців і бійців Нацгвардії.

«Терористів всі рішуче засуджують і вимагають покарання, а до місця на площі Конституції щодня несуть свіжі квіти», – додав він.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули троє бійців Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. У прокуратурі повідомили, що постраждали 150 людей.

Минулого тижня Печерський районний суд Києва обрав усім 18 підозрюваним у сутичках біля Ради запобіжний захід – 16 підозрюваним у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави, ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

XS
SM
MD
LG