Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційне бюро запрацює у форматі слідства не раніше грудня – експерт


Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції
Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції

Антикорупційне бюро запрацює у форматі слідства не раніше грудня поточного року. Про це заявив голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Віталій Шабунін в коментарі Радіо Свобода.

«Антикорупційне бюро запрацює в форматі слідства не раніше грудня цього року. Тобто раніше цього не буде точно. Ми покладаємо великі надії на цю організацію, тому що гальмувалося її створення кілька років», – сказав Шабунін.

На думку експерта, повноцінна робота в бюро команди слідчих дасть можливість розслідувати справи із зловживаннями з боку чиновників.
«Ми переконані, що ці органи мають створити прецеденти, прецеденти покарання високопосадовців, які використовують бізнес, не завжди власний, формально з ними пов'язаний – для особистого збагачення шляхом розкрадання державних ресурсів: чи то землі, чи то надр, чи то прямо бюджетних коштів», – сказав експерт.

Закон про створення Національного антикорупційного бюро Верховна Рада ухвалила 14 жовтня 2014 року. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені високопосадовцями та загрожують національній безпеці.

У понеділок, 7 вересня, Національне антикорупційне бюро України почало тренінги з підготовки детективів, щоб у жовтні почати розслідування, повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник. Всього відібрали 70 перших детективів.

XS
SM
MD
LG