Доступність посилання

ТОП новини

СБУ оголосила в розшук екс-міністра юстиції Олену Лукаш


Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього міністра юстиції України часів президентства Віктора Януковича Олену Лукаш за підозрою у привласненні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Така інформація розміщена на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі «Особи, які переховуються від органів влади».

Згідно з інформацією МВС, Лукаш розшукують від 28 липня 2015 року.

Екс-міністра юстиції звинувачують за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу («привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем»).

Місяць тому Печерський районний суд Києва наклав арешт на три квартири, які є власністю Лукаш.

У травні 2015 року Генеральна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лукаш у заволодінні за попередньою змовою групою осіб коштами держбюджету України у розмірі понад 2 мільйони гривень шляхом їх безпідставного перерахування компанії «Європейська правова група».

28 травня Лукаш повідомили про підозру. Після цього адвокат Лукаш Юрій Іващенко заявив, що його підзахисна не отримувала повідомлення Генпрокуратури про підозру, і заявив, що справа проти неї має бути закрита через безпідставність звинувачень.

У липні 2013 року Олену Лукаш призначили міністром юстиції, 28 січня 2014 року Лукаш пішла у відставку.

XS
SM
MD
LG