Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: російські війська давно присутні в Сирії


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров визнав присутність російських військових на території Сирії.

За його словами, вони перебувають там «багато років».

«Їхня присутність там пов’язана з поставками озброєнь для сирійської армії, яка несе на собі основний тягар протистояння тероризму в особі «Ісламської держави» та інших екстремістських угруповань. Російські військовослужбовці перебувають там, щоб допомагати сирійцям освоювати цю техніку і готувати її для застосування в антитерористичній боротьбі», – сказав російський міністр на прес-конференції в Москві 10 вересня.

Заяву схожого змісту зробила 9 вересня речниця зовнішньополітичного відомства Росії Марія Захарова. За її словами, російські військові радники допомагають із постачанням російських озброєнь до Сирії.

Сполучені Штати попередили 8 вересня, що нарощування військової присутності Росії в Сирії може призвести до конфронтації.

8 вересня міністерство закордонних справ Болгарії підтвердило, що країна відмовилася надати дозвіл російським військово-транспортним літакам на перельоти її повітряним простором до Сирії в період від 1 до 24 вересня.

Як заявили в МЗС Болгарії, відмова пов’язана з тим, що інформація, яку отримала болгарська сторона, дала підстави поставити під сумнів заяви російської сторони про мету цих польотів і вантажі для перевезення.

10 вересня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна закрила повітряний простір для російських літаків, які прямують до Сирії.

XS
SM
MD
LG