Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні України і Заходу має бути протитанкове озброєння – Сікорський


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський

Захід має розмістити протитанкове озброєння поблизу України, щоб допомогти країні в разі подальшого наступу російських сил на її територію. Про це під час вечірнього виступу в четвер у рамках «Ялтинської європейської стратегії» заявив член польського парламенту, екс-голова МЗС Радослав Сікорський.

«Протитанкове озброєння має бути десь поблизу України, в Польщі чи Румунії. Якщо проросійські сили чи російські сили зайдуть глибше територією України, то ці озброєння дуже швидко, впродовж години, надійдуть до України. Потрібно, щоб президент Путін це розумів», – підкреслив політик.

На думку Сікорського, час зараз працює не на російського лідера.

«Якщо нам вдасться переконати його в цьому, то, я сподіваюсь, він піде на угоду на користь України і Росії», – вважає екс-голова МЗС Польщі.

Після окупації Росією Криму і подій на сході України перед країнами Заходу постало питання про необхідність посилення свого арсеналу і оборони. Чимало країн заговорили про збільшення видатків на армію, а також періодично проводять військові навчання, зокрема спільно з НАТО, для вишколу своїх військовослужбовців.

10–12 вересня в Києві проходить 12-а щорічна зустріч «Ялтинської європейської стратегії» (YES). Тема дискусій – «У зоні ризику: Як доля нової України впливає на Європу та світ».

XS
SM
MD
LG