Доступність посилання

ТОП новини

Посол України в Римі: візит Берлусконі до Криму – це провокація


Сільвіо Берлусконі (л) і Володимир Путін (п) на околиці окупованого Севастополя, 11 вересня 2015 року
Сільвіо Берлусконі (л) і Володимир Путін (п) на околиці окупованого Севастополя, 11 вересня 2015 року

Україна розглядає візит колишнього прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі до Криму як провокацію, мовиться у зверненні посла України в Римі Євгена Перелигіна до Берлусконі як до лідера партії «Вперед, Італіє!», повідомили Радіо Свобода в посольстві.

У зверненні дипломата мовиться, що візит Берлусконі до Кримського півострова є прямим викликом територіальній цілісності України, бо ігнорує консолідовану позицію ЄС, США та ООН щодо невизнання окупації Криму з боку Росії.

На думку посла Перелигіна, таким кроком Берлусконі втратив моральне право неупередженого посередника у процесі миру в цій частині Європи, до якого залучена значна кількість провідних політиків світу.

Сільвіо Берлусконі незаконно прибув у п’ятницю до Криму з «приватним візитом» до президента Росії Володимира Путіна, який також прибув на півострів без узгодження з владою України. Два попередні дні італійський гість провів у Росії на чорноморському курорті Сочі. Берлусконі, як очікується, повернеться до Італії 13 вересня.

Росія окупувала український Крим і оголосила про його анексію в березні 2014 року. Сполучені Штати, Євросоюз та переважна більшість країн світу не визнають цих претензій Москви і далі вважають Крим тимчасово окупованою частиною України.

XS
SM
MD
LG