Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: попереджений замах на мене – вже сьомий


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що попереджений замах на нього цього тижня – вже сьомий за час, поки він очолює відомство. Про це міністр сказав у суботу, 12 вересня, у відповідь на запитання Радіо Свобода.

Він зазначив, що високої думки про здобутки батальйону «Слобожанщина» у зоні АТО, але у Служби безпеки України є докази того, що командир батальйону міг бути причетний до організації замаху.

«Слобожанщина» – це підрозділ, створений зокрема і за мого сприяння. Брати Янголенки – одні з перших, хто увійшов до складу нових сил і підтримували зміни. Вони добре проявили себе минулоріч, зокрема у гострих ситуаціях під Волновахою, де вони розташовувалися. Там ми з ними зустрічалися. Янголенко нагороджений медаллю, іменною зброєю, зокрема й від мене. Я про нього хорошої думки. Але з’явилися матеріали, за якими йому висунуто обвинувачення, що він вступив у змову з низкою осіб в організації замаху на кількох людей», – зазначив Арсен Аваков.

На запитання, що стало причиною таких дій комбата «Слобожанщини», Аваков відповів: «Може, дах зірвало, може, ще щось».

За словами міністра, серед осіб, які планували замах, «командир іще одного батальйону, також харківського». Деталей Арсен Аваков не навів.

«Це хороша ілюстрація того, що яких би заслуг не було за спиною, якщо ти думаєш про Україну, думай у першу чергу про порядок», – прокоментував міністр.

«Головна загроза, на яку зараз роблять ставку наші вороги – не зовнішня загроза, не війна, яку ми навчилися стримувати, не економіка, а внутрішня дестабілізація», – додав Арсен Аваков.

11 вересня в СБУ повідомили, що Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою запобігла вбивству міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та іншим замовним убивствам у Києві та Харкові. Також в СБУ повідомили, що у Харкові затриманий один з організаторів групи – керівника батальйону «Слобожанщина».

XS
SM
MD
LG