Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт на Донбасі йде до «замороження» – Кучма


Екс-президент України, представник української сторони на переговорах у Мінську Леонід Кучма
Екс-президент України, представник української сторони на переговорах у Мінську Леонід Кучма

Екс-президент України, представник української сторони на переговорах у Мінську Леонід Кучма заявляє, що конфлікт на Донбасі йде до «заморожування», чого прагне Росія.

«Ситуація йде до того, що конфлікт буде заморожено. Ні війни, ні миру. Це вигідно, у першу чергу, нашому сусідові – Росії», – сказав Кучма у суботу, 12 вересня, під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської стратегії YES.

Кучма також висловив побоювання, що про Україну почали забувати у світі, як це сталося з іншими країнами, де виникали тривалі конфлікти.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG