Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі поранений один військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції поранений один український військовий, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко. За його словами, це сталося неподалік Донецького аеропорту.

«Єдиним місцем, де бойовики порушили перемир’я, був район Донецького аеропорту. З використанням стрілецької зброї та гранатометів ворог провокував українських військових. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Внаслідок дій незаконних збройних формувань у цьому районі було поранено одного українського військовослужбовця», - сказав Лисенко у суботу, 12 вересня.

Раніше сьогодні речник штабу АТО Анатолій Стельмах повідомив, що упродовж минулої доби бойовики п’ять разів порушували перемир’я. Він зазначив, що упродовж сьогоднішньої ночі обстрілів з боку сепаратистів не було.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що упродовж останньої доби сили АТО 10 разів порушували режим припинення вогню.

Сепаратисти угруповання «ЛНР», також визнаного терористичним в Україні, сьогодні не повідомляли про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG