Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Берлусконі відвідають у Криму музеї та «інші об’єкти» – Песков


Путін та Берлусконі в анексованому Росією Криму
Путін та Берлусконі в анексованому Росією Криму

У суботу, 12 вересня, президент Росії Володимир Путін продовжить спілкування в анексованому Криму з екс-прем’єром Італії Сільвіо Берлусконі. Про це повідомив речник російського президента Дмитро Песков, інформують російські ЗМІ.

За словами Пескова, Путіна і Берлусконі очікує «досить насичена програма – ще кілька музеїв та інші об’єкти».

Дмитро Песков нагадав, що у п’ятницю 11 вересня, у другій половині дня, Путін і Берлусконі відвідали на півострові кілька музеїв і старе італійське кладовище, де російський президент запропонував розбити парк на згадку про загиблих тут під час Кримської війни італійських солдатів, а також прогулялися набережною і поспілкувалися із представниками італійської громади півострова.

Песков додав, що Путін «багато розповідає» Берлусконі про Крим, і «перспективні плани» його розвитку.

Напередодні у МЗС України заявили, що Київ зробить необхідні дипломатичні кроки у зв’язку з поїздкою екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі до анексованого Росією Криму.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що дії італійського політика йдуть у розріз із політикою ЄС щодо засудження дій Росії і невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим.

Міністерство закордонних справ України засудило цей візит. У відомстві наголосили, що поїздка відбувається без узгодження з українською стороною і з порушенням встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

XS
SM
MD
LG