Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина відновлює контроль на кордоні через біженців


Словаччина оголосила про відновлення контролю на кордоні з Угорщиною й Австрією.

Як заявила влада країни 14 вересня, це пов’язано з кризовою ситуацією з біженцями.

Раніше стало відомо, що премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан відрядив ще близько 900 поліцейських на угорсько-сербський кордон, через який у країну продовжують потрапляти біженці. Глава уряду закликав правоохоронців бути гуманними, але забезпечувати дотримання закону «у безкомпромісній манері», повідомляє Reuters.

Від 15 вересня в Угорщині розпочнуть діяти нові правила надання притулку і роботи з біженцями на території країни. Того, хто відмовиться проходити реєстрацію і пересуватиметься Угорщиною нелегально, будуть заарештовувати.

Більшість мігрантів, які прибувають у Євросоюз протягом останніх місяців, розглядають Угорщину як одну з країн на шляху до заможніших держав Євросоюзу. Раніше цього місяця з огляду на велику кількість біженців, які намагалися виїхати з Угорщини в Австрію, Будапешт тимчасово припинив залізничне сполучення з Віднем.

Лише напередодні, 13 вересня, на сербсько-угорський кордон прибуло майже 6 тисяч мігрантів.

Більшість біженців із Сирії, Іраку, Афганістану й Лівії втікають зі своїх країн у напрямку ЄС морем. Так вони дістаються Греції й Італії, а також Балканських країн.

14 вересня лідери країн-членів Євросоюзу обговорюють ситуацію з мігрантами на позачерговій зустрічі.

Від початку цього року на територію ЄС прибуло близько півмільйона біженців із країн Близького Сходу і Африки.

XS
SM
MD
LG